fredag 12. juli 2013

Smarte matvarer for deg som er på kur

Mange som gjennomfører dietten lurer veldig på hva slags mat de skal spise. Her er et lite knippe med gode matvarer, og vi skal legge ut noen matretter etter hvert - med bilder :-)


Usaltet meierismør er uunnværlig. Den gode smørsmaken, men ikke noe salt. Fantastisk. Får i hvert fall i Meny-butikker, men det er sikkert flere forretninger som har dette. Kan brukes både til steking, og i tynt lag på knekkebrød (på grønne dager).


Den stolte hane har store pakker med 100% kyllingkjøttdeig, ikke tilsatt vann eller salt, helt rent. Genialt. Av dette kan du lage "taco"-kjøttdeig eller karbonader om du vil. Til "taco" bruk cumin og paprika i stedet for tacokrydder, til karbonader tar du litt pepper og friske urter etter smak og blander i deigen. Ikke noe bindemiddel er nødvendig, de henger fint sammen og blir skikkelig saftige. Denne kjøttdeigen har jeg kjøpt på Mega, men jeg hørte noe om at Rimi også hadde dette (men det har jeg ikke sjekket).


Kalkunfilet i skiver er den raskeste lunsj/middag/kvelds du kan få. Stekes i panne eller på grill. Bruk jegermiks og pepper for eksempel, gir veldig god smak. De fleste forretninger har dette, jeg har kjøpt på Kiwi.


En hel kalkunfilet steker du best i stekeovnen. Fremgangsmåte står på pakken. Bruk stekepose for best resultat. God middag til hele familien, og skjærer du tynne skiver er dette også veldig godt pålegg. Jeg bruker også tynne skiver i omeletten (i stedet for bacon). Fås på Kiwi og Meny, og sikkert flere andre forretninger.


Kalvesnitzel eller annet rødt kjøtt (ikke svin) kan du ha et par ganger i uken på grønne dager. Deilig, mørt kjøtt som stekes i panne eller på grill. Bruk gjerne brokkoli eller asparges til. Steker du dette sammen med litt hvitløk og pepper, blir det veldig god smak. Saftig og godt.


Urter er uunnværlig. Bruk friske urter. Denne fine "kurven" til å ha dem i, har jeg funnet på Plantasjen. Husk å vanne godt, litt hver dag, og de må ha mye lys. I sommerhalvåret kan de gjerne står ute på terrassen, om vinteren i kjøkkenvinduet.


Skyr er godt på grønne dager, en halv boks til 2 ss frø holder lenge. Mettende og godt, og flere smaker å velge mellom. Jeg synes denne med rips er veldig frisk og god.


Her er ferdig omelett hvor jeg har brukt tynne kalkunskiver i stedet for bacon, og to egg. Friske urter (gressløk og kruspersille) klippes opp, og jeg har også brukt persille (tørket). Pepper gjør susen. Pleier normalt å spise en halvpart, og gjemmer resten i kjøleskapet til frokost neste dag (hvite dager).


Kalkunskiver med asparges og brokkoli på grønne dager. Surrer grønnsakene litt i smør (i stekepanne) i stedet for å koke dem, gir knasende god smak.


Laks med sennepssaus og dill. Sennepssausen lager du slik: 1 ts sennep (laget av sennepspulver), blandes i to vispede eggePLOMMER (ikke hvite) og litt rapsolje eller olivenolje. Tilsett tørket persille og en dæsj gresk yoghurt, så er du i mål. Gjort på 2 minutter. Gir ufattelig god smak til laksen.
Knekkebrød blir best om du lager de selv. Bland frø etter smak med litt kruskakli og mandelmel eller kokosmel, til en tørr blanding i bolle. Tilsett vann så deigen blir tykk og litt klissete. Ikke for tynn. Fordel på en stekeplate, tynt lag, del opp med pizzarulle og stek i stekeovnen på 180 grader i ca en time. Nydelig smak og passer for hele familien. Dette blir en slager i nistepakka!! (Grønne dager).

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar